Vitfisk

FOR ENGLISH PRESS HERE

Feldt´s BLUE – Ta vara på fisken:

För att vara med och bidra till att spara på naturens resurser så måste vi alla försöka ta vara på så mycket som möjligt av våra råvaror. 
Vi fiskproducenter letar därför hela tiden efter möjligheter att utvinna så mycket som möjligt av råvaran, i vårt fall fisken. 

På Feldt´s har vi valt att jobba med en metod som i stora drag går ut på att maximera utnyttjandegraden av vår fisk och ta vara på det fiskkött som man inte kommer åt med filékniven. 

Det är här vår Feldt's Blue-metod kommer in i bilden.
Genom att använda tekniken som vi kallar BLUE lyckas vi utvinna mer av den uppfiskade fisken till mat till människor än vad som annars skulle vara gångbart. Metoden innebär bl.a. ett s.k. "ph-shift moment" där man höjer och sedan neutraliserar PH-värdet. I detta förfarande frigörs fiskproteinerna, fortfarande råa och obearbetade, från fiskköttet och möjliggör återinjektion i filén där de slutligen länkar upp med de befintliga proteinerna i filén.

Metoden innebär att inga främmande ämnen blir kvar i slutprodukten. Protein-, vatten- och saltinnehållet i fisken är oförändrat jämfört med utgångsläget. Detta resulterar i en oförändrad produkt, men vi får ut mer benfri filé från fisken.

Kort och gott – mer mat för mindre belastning av havets resurser.

We Love Seafood

Välkommen!

Den webbläsare du använder stödjer inte tjänsterna på fisk. Därför rekommenderar vi dig starkt att uppgradera till en nyare version av Internet Explorer eller att du provar på någon av de andra nedanstående webbläsarna.
Microsoft Edge Google Chrome Mozilla Firefox Safari