Grillad Hälleflundrakotlett med Bavaroisesås

5 portioner

5 st Feldt´s Hälleflundra kotlett


Marinad:
1 dl olivolja
1/2 pressad vitlöksklyfta
0,3 dl vitt vin
1-2 msk sweet hot chili
1/2 tsk rosmarin


Bavaroisesås:
3 st Äggulor
125g Smält smör
1 msk Citronsaft
1/2 msk Vatten
3st Feldt´s Kräftstjärtar, hackade
1-2 msk Chilisauce, av ketchuptyp


Gör så här:
Blanda äggulor, vatten och citronsaft i en rostfria kastrull. Sjud över svag värme till det tjocknar. sätt till smöret i en fin stråle, tag ej med det vita bottengrumset. Tillsätt kräftor och chilisås, håll såsen varm.
Marinera fisken i 1 tim. Grilla fisken. Servera med kokt eller pressad potatis.