800g Rödtungafilé
Rulla fisken och ångkoka i 80ºC till en innertemp. på 58ºC.
Skaldjurssås
0,1 l Mjöl
25 g Smör
0,3 l Skaldjursfond
0,3 l Vispgrädde alt matlagningsgrädde
0,5 l Vitt vin alt (1 del pressad citron+ 2 del vatten)
Koka ihop grädde & skaldjursfond + (vin). Fräs smör och mjöl, slå över fonden och låt koka i 30 min. Smaka av med salt o peppar.
En skvätt madeiravin strax innan servering gör underverk.
Rotsakspytt
125 g Tärnad rotselleri
125 g Tärnade morötter
125 g Tärnade palsternackor
90 g Purjolökar, det vita
Fräs grönsaker i smör eller olja tills de är mjuka, medelvärme, det får inte bli brunt.
Lägg upp fisken på rotsakspytten, slå över sås. Servera med potatis, pressad eller smaksatta duchessetoppar.