Piggvarsfilé på spenatbädd med murkelsås

5 p


800g    Piggvarsfilé
 
Ugnsbaka i 95ºC till en innertemperatur av 56ºC.

 

Murkelsås
 
½ dl     Mjöl    
25 g    Smör    
3 dl     Fiskbuljong    
3 dl     Vispgrädde     
1 dl     Vitt vin
½ brk   Murklor   
½ st     Schalottenlök, finhackad
           Madeiravin till smaksättning


Koka ihop grädde, fiskbuljong och vin.

Hacka murklorna och skölj noggrant.Fräs lök och svamp i smör.
Pudra över mjöl och späd med vätskan. Låt koka.
Smaksätt såsen med lite madeira.    


Spenatbädd


1  st    Påsar färsk spenat
½ st    Det vita på en purjolök, strimlat
½ st    Vitlöksklyfta, finhackad
           Smör


Fräs lök och vitlök i smör, rör ner spenaten fräs några minuter och smaksätt med salt & peppar.


Lägg fisken ovanpå spenaten, slå sås över.
Servera med smaksatta Duchessetoppar eller pressad potatis


Tips: Spritsa ett fat med Duchessen och gratinera rätten