800g Piggvarsfilé
Ugnsbaka i 95ºC till en innertemperatur av 56ºC.
Murkelsås
½ dl Mjöl
25 g Smör
3 dl Fiskbuljong
3 dl Vispgrädde
1 dl Vitt vin
½ brk Murklor
½ st Schalottenlök, finhackad
Madeiravin till smaksättning
Koka ihop grädde, fiskbuljong och vin.
Hacka murklorna och skölj noggrant.Fräs lök och svamp i smör.
Pudra över mjöl och späd med vätskan. Låt koka.
Smaksätt såsen med lite madeira.
Spenatbädd
1 st Påsar färsk spenat
½ st Det vita på en purjolök, strimlat
½ st Vitlöksklyfta, finhackad
Smör
Fräs lök och vitlök i smör, rör ner spenaten fräs några minuter och smaksätt med salt & peppar.
Lägg fisken ovanpå spenaten, slå sås över.
Servera med smaksatta Duchessetoppar eller pressad potatis
Tips: Spritsa ett fat med Duchessen och gratinera rätten