12 st Sjötungafiléer
1 dl Vitt vin
1 msk Olivolja
Rulla ihop filéerna och fäst med en tandpetare.
Koka upp vitvinet med olja, salt och peppar. Lägg i filéerna och koka upp. Låt sjuda i ca 5 minuter.
Puré
150 g Skalad potatis
75 g Smör
50 g Sötmandel
mjölk
Koka potatis i saltat vatten tills den blir mjuk.
Rosta mandeln i ugn, smält smöret. Lägg mandeln i smöret och låt dra i 20 minuter.
Pressa potatisen, vispa i mjölk tills det blir en smidig konsistens. Tillsätt smöret sist. Salta och peppra.
2 st humrar á 450-500 g
Hummern kokas 12 minuter i saltat vatten. ( 2,5 l vatten, 0,5 dl salt och 0,25 dl socker samt några dillfrön)
Kyl sedan ner humrarna snabbt i kokspadet.
Skala och sautera klor och stjärt lätt i olivolja.
Sås
8 dl Fiskfond
1 st Vaniljstång
2 dl Grädde
25 g Smör
Koka upp fonden med vaniljen och låt dra i 20 minuter.
Sila och reducera till hälften, häll i grädden och koka upp. Mixa i smöret och smaka av med salt och peppar.
Skumma upp såsen innan servering med en mixer.
Garnityr
2 st Morötter
1 st Rotselleri
Skala och skär rotfrukterna i stavar. Koka i vatten, salt, socker och smör.
Lägg upp snyggt på tallrik och garnera med hummer & rotfrukter.
Servera sås och puré vid sidan om.