Bearnaisesås

10 p

500 g           Smör 
4-5 st           Äggulor
10 st            Vitpepparkorn, krossade 
3 st kvistar   Estragon - dragon i vinäger, eller färsk dragon 
2 st              Schalottenlökar, finhackad 
4 msk           Rödvinsvinäger
2 msk           Vatten


Smaksättning
Dragon, färsk, hackad, 
Persilja 
Worcestershiresås 
Salt & peppar

Smält smöret och låt det sedan svalna något.
Lägg vitpeppar, dragonkvistar, schalottenlök, vatten och vinäger i en rostfri kastrull. Koka ihop tills några matskedar vätska återstår.
Sila av kryddorna och häll tillbaka vätskan i kastrullen. Tillsätt äggulorna och vispa kraftigt.
Ställ kastrullen på svag värme eller i vattenbad och hetta upp under ständig vispning tills blandningen tjocknar och blir pösig.
Ta kastrullen från värmen. Tillsätt det smälta smöret under kraftig vispning, först droppvis och sedan i en mycket fin stråle. Ta inte med bottensatsen. Se till att smöret hela tiden vispas in i äggulorna.

Smaksätt den färdiga såsen med hackad färsk dragon eller persilja, några droppar worcestershiresås, peppar och en aning salt.

Tips
Om såsen börjar skära sig brukar det hjälpa om man tillsätter lite kallt vatten och vispar kraftigt.