Curry & paprikasås

10 p                 100 p

1 dl                  1 l Mjöl

50 gr          500 g Smör

0,6 l                 6 l Fiskbuljong

0,4 l                 4 l Vispgrädde alt matlagningsgrädde

1 st             6-8 st Tärnade äpplen

2 st                6 st Schallottenlökar, tärnade

1-2 msk    ca 1 dl  Santa Maria Curry Mandalay


Fräs lök , curry och äpplen smöret en stund, pudra på mjöl.

Slå på buljong och grädde och låt koka 30 min.

Smaka av med s & p. Sila av och håll varmt.


2 st             6-8 st Strimlade paprikor gul & röd 

0,15 kg       1,5 kg Färska champinjoner

1 st              6-8 st Strimlad purjolök (det vita)

 2 msk      6-8 msk Mango Chutney


Fräs grönsakerna i smör, slå över såsen koka upp.

Smaksätt med mango chutney