
Hokifilé:
1,5 kg hokifilé
smör till stekning
Äppelcurry:
1 liter hönsbuljong
juice från 3 apelsiner
½ st gul lök, hackad
1 tsk curry
200 g smör
500 g gröna ärtor
2 st tärnade äpplen (Granny Smith)
Wook:
färsk spenat
sockerärtor
gröna ärtor
salladslök
1 nypa råsocker
salt och peppar
Citrusolja:
skalet och juicen från 2 apelsiner
skalet och juicen från 1 citron
2 msk olja
½ tsk curry
Gör så här:
HOKIFILÉ: Gnid in fiskfileerna med citrusolja marinera i ca 30 minuter. Stek fisken i smör tills den har fått fin färg.
Äppelcurry: Koka ihop hönsbuljong och apelsinjuice tills 1/3 återstår. Fräs schalottenlök, äpple och curry i lite smör i en kastrull. Tillsätt apelsinjuice, mixa med ärtorna i matberedare eller med mixerstav passera sedan genom en sil. Tillsätt smör, smaka av med hälften av de krossade citrusskalen, salt och peppar samt ev lite mer curry.
WOOK: Wooka grönsakerna i rapsolja på mycket hög värme ca ½-1 minut.
CITRUSOLJA: Köra alla ingredeienser i mixer. Servera gärna denna rätt med ugnsbakad potatis och rotfrukter.
Garnityr: 1 pkt ärtskott.
Välkommen!
Den webbläsare du använder stödjer inte tjänsterna på fisk. Därför rekommenderar vi dig starkt att uppgradera till en nyare version av Internet Explorer eller att du provar på någon av de andra nedanstående webbläsarna.