Grillad kummel med saltbakade rödbetor, pepparrotssmör & fänkålsslaw


Grillad kummel:
3,5 kg hel kummel eller 1,5 kg kummelfilé med skinn
1 msk pressad citron
1,5 dl olja
Svartpeppar, salt

Fänkålsslaw:
600 g vitkål
400 g fänkål
2 st äpple
2 st liten gul lök
1 stjälk blekselleri
3 dl majonnäs
3 dl gräddfil
1 msk fransk senap
2 msk rödvinsvinäger
1 msk socker
salt och peppar

Bakade rödbetor:
20 st färska rödbetor
grovsalt

Pepparrotssmör:
300 g smör (rumsvarmt)
1 dl riven pepparrot
rasp från 1 citron
några stänk worchestershiresås

Gör så här:
KUMMELN: Pensla på marinad strax före grillning. Fisken är klar när fiskköttet lossnar från benet. Använd helst digital termometer för önskad kärntemperatur ca 56°C.
Ungefärliga tillagningstider för att grilla fisk i ugn 225°C:
Tunna filéer: ca 3-5 min
Tjocka filéer: ca 6-10 min
Hel fisk: ca 1-1½ kg, 10-20 minuter.
Stor filésida: 15-20 minuter.

FÄNKÅLSSLAW: Skölj och strimla vitkålen och fänkålen. Riv äpplena. Skär löken i tunna skivor. Hacka sellerin. Blanda alla grönsaker i en stor skål. Blanda övriga ingredienser i en annan skål. Smaka av med salt och peppar. Ringla dressingen över salladen och blanda väl. Låt stå övertäckt i kylskåp minst två timmar före servering.

RÖDBETOR: Tvätta och borsta rödbetorna väl och skär av blasten ett par centimeter ovanför själva rödbetan. Ugnsbaka rödbetorna i en form täckt med grovsalt i ugn på 170°C i ca 1 tim, eller tills de lätt kan stickas med en nål utan att det är motstånd.

PEPPARROTSSMÖR: Blanda samman alla ingredienserna till smöret. Forma till en stav i smörpapper. Lägg det i kylen tills det ska serveras
.
We Love Seafood

Välkommen!

Den webbläsare du använder stödjer inte tjänsterna på fisk. Därför rekommenderar vi dig starkt att uppgradera till en nyare version av Internet Explorer eller att du provar på någon av de andra nedanstående webbläsarna.
Microsoft Edge Google Chrome Mozilla Firefox Safari