
Sej:
10 st sejrygg
2,5 st citron
5 tsk salt
Pesto:
2,5 dl färsk bladpersilja
2,5 dl kallpressad rapsolja
1 dl skalade mandlar
salt, svartpeppar
4 dl riven västerbottenost
2,5 st vitlöksklyfta
2,5 msk rivet citronskal
1 dl mie de pain
Rotfruktssås:
2,5 st citron
2,5 knippe salvia
1 vitlök
5 msk smör olja
5 st morötter
1 st rotselleri
5 st palsternackor
2,5 st persiljerot
2,5 st gul lök
2,5 st salladslök
2,5 dl grovkrossade tomater
5 dl grönsaksfond
tabasco
salt
svartpeppar
Gör så här:
PESTON: Peston blandas i mixer (låt stå ett tag, då blir den bättre). Pensla sejryggen med färsk citronjuice, rimma den sedan låt den stå i kyl ca ½ timma. Täck fisken med peston och ugnsbaka i ca 12-15 minuter på 200°C.
SÅSEN: Tärna rotfrukterna och fräs dem med grovhackad vitlök,salvia och rivet citronskal. Salta och peppra. Tillsätt de krossade tomaterna, grönsaksbuljongen och tabascon. Låt koka ihop upp till 10 min. Avsluta med salladslöken, vänd ner den i någon minut. Smaka av och servera med fullkornspasta.
Välkommen!
Den webbläsare du använder stödjer inte tjänsterna på fisk. Därför rekommenderar vi dig starkt att uppgradera till en nyare version av Internet Explorer eller att du provar på någon av de andra nedanstående webbläsarna.