
Strömming:
1,5 kg strömmingsfiléer
5 st äggulor
5 msk colemans senapspulver
2,5 msk riven pepparrot
2,5 dl matlagningsyoghurt
7,5 dl grovt rågmjöl till panering
5 msk smör till stekning
Omelettrulle:
Omelett:
15 st ägg
1,25 dl mjölk
5 msk smör
125 g ansjovisfilé
Fyllning:
2,5 st finhackad gul lök
5 st tärnade kokta potatisar
250 g bladspenat
1,25 dl grädde
Salt och svartpeppar
Gör så här:
STRÖMMINGEN: Blanda äggulor, senapspulver, pepparrot och yoghurt till en jämn smet. Klipp ryggfenorna på strömmingarna. Låt sillen marinera i smeten ca 2 timmar, vänd filéerna i rågmjölet och stek dem gyllenbruna i smöret. Salta och peppra.
OMELETTEN: Vispa ihop ägg och mjölk, ansjovisfilé, ansjovisspad.
Fräs smöret i en stekpanna. Häll i omelettsmeten. Fördela så omeletten blir ganska tunn, ca ½ cm. Omeletten är färdig när den stadgat sig men fortfarande är lite krämig på ytan.
Välkommen!
Den webbläsare du använder stödjer inte tjänsterna på fisk. Därför rekommenderar vi dig starkt att uppgradera till en nyare version av Internet Explorer eller att du provar på någon av de andra nedanstående webbläsarna.