Fiskburgare med svensk Ceasarsallad


Fiskburgare:
1 kg malen fisk
12 g salt
4 st ägg
½ dl creme fraiche
1 dl ströbröd
½ dl hackad gräslök 
svartpeppar
400 g grovhackad fast fisk t ex laxputs

Ceasarsallad:
2,5 huvud romansallad
1 st isbergsallad
5 msk krasse
2,5 knippe gräslök, hackad
2,5 knippe persilja, hackad
2,5 dl hyvlad västerbotten
baconchips
krutonger på lantbröd

Svensk Ceasar-dressing:
5 st äggulor
5 msk rödvinsvinäger
5 klyftor vitlök
2,5 dl kallpressad rapsolja
1 dl mjölk
2,5 msk ansjovisspad
2,5 bitar västerbottenost
rasp och saft av 1/2 citron
salt, svartpeppar

Gör så här:
Kör fiskfärsen i mixer med salt ca 15 - 20 sekunder. Tillsätt sedan ägg, creme fraiche, ströbröd, svart-peppar och hackad gräslök. Kör i mixer kort, så det blandas. Rör i den grovhackade fisken för hand. Forma till burgare, ca 10 st.
Servera med sallad & dressing.
We Love Seafood

Välkommen!

Den webbläsare du använder stödjer inte tjänsterna på fisk. Därför rekommenderar vi dig starkt att uppgradera till en nyare version av Internet Explorer eller att du provar på någon av de andra nedanstående webbläsarna.
Microsoft Edge Google Chrome Mozilla Firefox Safari