
Soppa:
1/2 kg palsternackor, skalade
½ liter fiskfond
1 dl vitt vin
2 dl grädde
6 dl mjök
1 msk vitvinsvinäger
2 msk smör
1/2 dl cider
salt och peppar
Torsk:
1,2 kg röd moratorsk, skuren i fyra portionsbitar
2 msk salt
2 msk honung
50 smör till stekning
Ragu:
10 st mogna tomater
2 st schalottenlökar, hackade
½ dl olivolja till stekning
400 g palsternackor, skurna i tärningar
2 st tärnade gröna äpplen
1 tsk timjan
1 msk cidervinäger
salt och peppar
Gör så här:
SOPPA: Skär palsternackan i mindre bitar. Koka dem i fiskfond och vitt vin ca 20 min tills palsternackorna är mjuka. Tillsätt grädden, mjölken och koka ytterligare ca 5 min. Mixa soppan i mixer eller med mixerstav. Smaka av med vinäger, salt och peppar. Sila soppan. Håll soppan varm. Vispa i smöret och tillsätt cider innan servering:
TORSK: Gnid in torskfiléerna med salt och honung, låt rimma i kyl 1-2 tim. Halstra torsken i smör ca 1 min på varje sida.
RAGU: Skålla, skala och kärna ur tomaterna. Skär dem i tärningar. Fräs lök och tomat i olivolja och smör utan att det tar färg. Tillsätt palsternacka, äpple och timjan och sautera i ca 1 minut.
Smaka av med vinäger, salt och peppar.
Servering: Häll soppa i en djup tallrik. Lägg ragu i botten placera torsken på ragun.
Välkommen!
Den webbläsare du använder stödjer inte tjänsterna på fisk. Därför rekommenderar vi dig starkt att uppgradera till en nyare version av Internet Explorer eller att du provar på någon av de andra nedanstående webbläsarna.