Rökt laxmousse


Laxmousse:
750 g varmrökt lax
5 msk finhackad schalottenlök
600 g philadelphiaost
2 tsk senap
2 msk hackad dill
salt och peppar

Sallad:
10 hårdkokta ägg
10 st fasta potatisar
spenat, färsk
2 st knippa dill
sallad t ex mache, roman, ruccola, salladsskott etc
kallpressad rapsolja
färskpressad citron
5 skivor grovt bröd
svartpeppar
salt

Gör så här:
MOUSSEN: Tillverkningen av denna mousse är väldigt enkel. Man tar helt enkelt och blandar samtliga ingredienser i en skål med gaffel eller ballongvisp,  finfördela laxen och vispa det hela så att det blir en väldigt slät och fin smet. Ställ in moussen i kylen och låt den stå där i ca 1 timma så att den ”sätter sig”.

SALLADEN: Koka potatisen. Skala och dela äggen. Skölj och dela salladen. Blanda potatis, kryddor, lök, citron och rapsolja. Blanda spenat, dillkvistar och sallad. Skär brödet i tärningar och stek till gyllenbruna krutonger.

SERVERING: Lägg potatisblandningen i botten.
Bygg på med alla gröna blad och örter. Forma sedan moussen som ett ägg. Lägg på två kokta ägghalvor och strö på med brödkrutonger.
We Love Seafood

Välkommen!

Den webbläsare du använder stödjer inte tjänsterna på fisk. Därför rekommenderar vi dig starkt att uppgradera till en nyare version av Internet Explorer eller att du provar på någon av de andra nedanstående webbläsarna.
Microsoft Edge Google Chrome Mozilla Firefox Safari