Skaldjursrisotto med trattkantareller och krondillsbuljong


Skaldjursrisotto med kantareller:
300 g trattkantareller
1 l hönsbuljong
1 liten finhackad gul lök
30 g kallpressad rapsolja
4 dl avorioris
1 dl vitt vin
20 g smör
50 g riven brännvinsost
400 g skalade räkor
150 g kött från krabba
salt, nymalen peppar

Krondillsbuljong:
1 bunt dill
1 bunt krondill, bara kronorna
1 stånd fänkål
5 dl fiskbuljong

Gör så här:
RISOTTO: Fräs svampen i stekpanna, Koka upp buljongen. Fräs löken i smör, lägg i hälften av svampen och rör ned riset, svetta tills riskornen är täckta av en tunn hinna fett och är lätt transparent.
Slå i vinet och låt det koka in, späd med en skopa kokande buljong under ständig omrörning, späd och rör om vart annat, tills riskornet har en liten kärna kvar, al´dente. Drag pannan av plattan precis innan det är klart, riset efterkokar. Tillsätt, rapsoljan och brännvinsost och smaka av med salt och peppar. Låt risotton vila i 5 minuter, vänd ned krabba, räkor och resterande svamp och servera med krondillsbuljong.

BULJONG: Värm upp buljongen till ca 90°C. Lägg ingredienserna i en mixer, mixa tills du får en lagom dillgrön färg (ju mer du mixar desto grönare färg). Sila av genom en silduk.
We Love Seafood

Välkommen!

Den webbläsare du använder stödjer inte tjänsterna på fisk. Därför rekommenderar vi dig starkt att uppgradera till en nyare version av Internet Explorer eller att du provar på någon av de andra nedanstående webbläsarna.
Microsoft Edge Google Chrome Mozilla Firefox Safari