Fiskgryta med pangasius, räkor citron och fänkål


Gryta:
1,25 kg pangasiusfilé
250 g skalade räkor
5 msk rapsolja
2,5 st gul lök
2,5 st vitlöksklyfta
2,5 st fänkål
2,5 st persiljerot
2,5 st gulbeta
1,5 st vitkål
20 dl fiskbuljong/hönsbuljong
1 citron, saften
1 apelsin, saften
5 st salladslökar
salt och peppar

Gremolata:
5 tsk dillfrön
2,5 knippa persilja
2,5 msk kallpressad rapsolja
Skalet från en citron
5 dl matlagningsyogurt

Gör så här:
FISKGRYTAN: Skiva alla grönsaker, fräs grönsakerna i olja tills dom blir mjuka. Häll på fiskbuljongen. Pressa i saften från citron och apelsin. Koka upp och sjud i ett par minuter. Lägg i fisken och koka upp igen, låt dra i ca 5 minuter tills fisken är klar. Lägg i räkorna strax före servering.
Servera grytan med Gremolata och kokt potatis.

GREMOLATA: Strimla loss det yttersta skalet från citronen. Lägg citronen, persiljan, rapsoljan, dillfröna i en mortel och
mal grovt. Blanda ihop med yoghurt.
We Love Seafood

Välkommen!

Den webbläsare du använder stödjer inte tjänsterna på fisk. Därför rekommenderar vi dig starkt att uppgradera till en nyare version av Internet Explorer eller att du provar på någon av de andra nedanstående webbläsarna.
Microsoft Edge Google Chrome Mozilla Firefox Safari