Baconlindad Kapkummelfilé med Soya- & balsamvinägersås



 5 p

800 g    Kapkummelfilé (art nr 7183/7184/7185)
5st        Baconskivor

Rulla en filé med bacon runt. Krydda med lite timjan. Bacon står för sältan.
Ugnstekt i ugn 225 gr C till en innertemp på 56 gr C.

Soya & balsamvinägersås

50 g        Smör
0,35 l      Kalvfond
0,15 l      Kinasoya
0,15 l      Balsamvinäger
0,75 msk Tomatpuré
75 g        Rotfrukter, strimlade
0,5 st      Gula lökar
               Timjan, lagerblad, krossad vitpeppar

Fräs grönsakerna i smöret. en liten stund. Låt tomatpurén fräsa med någon minut
Slå på kalvfond, balsamvinäger, soya och kryddorna. Låt koka till ca 10 l återstår. Sila av grönsakerna. Red av med maizena till en simmig sky, strax före servering kan om så önskas smör röras ned i såsen
.

Grönsaksfräs

200 g    Sockerärtor
200 g     Minimajs
100 g     Zucchini, i bitar
2 st        Vitlöksklyftor, tunt skivade
200 g     Körsbärstomater
1/2 tsk   Timjan Olivolja

Fräs grönsakerna i olivoljan. Tillsätt tomaterna sist.
Servera med grönsaker och rödvinssås, samt gratinerade potatismostoppar, ris eller krämig risotto
.