Baconlindad Kapkummelfilé med Soya- & balsamvinägersås
5 p
800 g Kapkummelfilé (art nr 7183/7184/7185)
5st Baconskivor
Rulla en filé med bacon runt. Krydda med lite timjan. Bacon står för sältan.
Ugnstekt i ugn 225 gr C till en innertemp på 56 gr C.
Soya & balsamvinägersås
50 g Smör
0,35 l Kalvfond
0,15 l Kinasoya
0,15 l Balsamvinäger
0,75 msk Tomatpuré
75 g Rotfrukter, strimlade
0,5 st Gula lökar
Timjan, lagerblad, krossad vitpeppar
Fräs grönsakerna i smöret. en liten stund. Låt tomatpurén fräsa med någon minut
Slå på kalvfond, balsamvinäger, soya och kryddorna. Låt koka till ca 10 l återstår. Sila av grönsakerna. Red av med maizena till en simmig sky, strax före servering kan om så önskas smör röras ned i såsen.
Grönsaksfräs
200 g Sockerärtor
200 g Minimajs
100 g Zucchini, i bitar
2 st Vitlöksklyftor, tunt skivade
200 g Körsbärstomater
1/2 tsk Timjan Olivolja
Fräs grönsakerna i olivoljan. Tillsätt tomaterna sist.
Servera med grönsaker och rödvinssås, samt gratinerade potatismostoppar, ris eller krämig risotto .