6 p
1,2 kg Lättsaltad Torskfilé
6 st Rödbetor
Olivolja
Balsamicovinäger
Timjankvistar
Vitlöksklyftor med skal
4 dl Brynt smör
1,2 dl Kikkomansoya
Chalottenlök, ingefära, gräslök och bladpersilja.
Gör så här:
Vattna ur fisken i tim. Under tiden som fisken vattnas ur, skalas rödbetor och tärnas, lägg betorna i en eldfast form, slå på olja och vinäger samt de färska kryddorna. Stek i 160˚C i 25-30 min.
Torka skinnsidan torr. Stek i medelvarm panna, när man ser att fisken är nästan klar så lägger man i en klick smör och öser fisken.
Det brynta smöret blandas med soya, lök, ingefära och örter. Värm till kokpunkten. Det är viktigt att man får med både soya och smör när man serverar såsen.
En med vitlök smaksatt mandelpotatispuré passar utmärkt till.