Sejfilé med parmesan och basilikatäcke



5 p

900 g   Sejfilér


Basilikatäcke

1 dl       Basilika
1 dl       Persilja
1,5 st    Pressade vitlöksklyftor
1 dl       Lätt creme fraiche
             s&p
0,5dl     Riven färsk parmesan


Tomatröra

1 st       Gul lök, hackad
1 st       Blekselleri (stång)
0,5 st    Vitlöksklyftor
0,6 l      Krossad tomat
1 st       Buljongtärningar
0,5 dl    Ketchup
0,5 dl    Strimlad purjolök
             Maizenaredning
             Smör
             Socker, Salt & svartpeppar


Gör så här:
Fräs purjo, lök, vitlök och selleri utan att de får färg, tillsätt tomater, ketchup och buljongtärning.
Sjud en stund red såsen med maizena till en simmig sås. Smaka av.
Smörj en ugnssäker form och lägg i fiskbitarna. Mixa allt till örttäcket, tillsätt ½ dl parmesan och bred det över fisken. Strö över resten av parmesanosten.
Tillaga i ugn 200°C, tills fisken har en innertemperatur på 55ºC ca 25-30 min. Servera fisken med varm tomatkröra och rostad klyftpotatis.