Tex Mex Alaskaloin m Hot Pepper Dip



4 p

600 g Alaskaloin (art nr 4120)

Panering

0,5 pkt   Tex Mex Tortilla Chips Chili
1 påsar  Tex Mex Burrito kryddmix
0,5 dl     Vetemjöl
1 st        Ägg
2 msk    Vatten

Blanda chips, kryddmix och vetemjöl. Kör i en mixer till det blir smulor.
Vispa ihop ägg & vatten. Vänd fisken i smulorna, sedan i äggblandningen och
återigen smulorna.
Stek fisken i panna/stekbord i rikligt med fett eller fritera.


Hot Pepper Dip

1 dl       Majonnäs
0,5 st    Lime, pressad och rivet skal
1 krm    Svartpeppar, malen
1 msk    Honung
0,5 tsk   Tex Mex Hot Pepper Sauce


Blanda ihop ingredienserna till en röra.

Servera med en Tomatconcassé & Chilirisotto.


Chilirisotto

½ dl Olivolja
1 st Röd paprika, finhackad
5 dl Avorioris
1,25 l Fiskbuljong
1 st Röd chilifrukt, urkärnad och finhackad
1 st Lime, pressad och rivet skal

Hetta upp oljan i kastrull och fräs paprikan och ris. Slå i buljong, limeskal och chilifrukt.
Koka sakta 18-20 min till all buljong kokat in.