Kokt Torsk med senapssås

6 portioner

1 kg     Torskfilé (art nr 2112)
1 l        Vatten
1 msk   Salt
1 st      Gul lök
5 st      Vitpepparkorn
1/2       Citron


Senapssås
2 msk    Smör
2 msk    Vetemjöl
4 dl       Standardmjölk
2 msk    Stark söt senap
3 krm     Salt
1 krm     Nymald svartpeppar


Tillbehör
Riven pepparrot, sockerärter


Gör så här:
Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Vispa i mjölet. Späd med mjölken. Låt såsen småkoka ett par minuter under ständig vispning. Smaka av med senap, salt och svartpeppar.
Koka upp vatten, salt, lök i mindre bitar, och citron i mindre bitar i en kastrull. Skär torskfiléerna i portionsbitar. Låt fisken precis bara sjuda 3-5 minuter utan lock tills den vitnar. Ta upp med hålslev.