Laxfärserad koljafilé med kräftsås



5 p


800 g   Koljafilé, ishavs (art nr 7110)
125 g   Varmrökt lax (art nr 10024)
125 g   Mascarponeost eller philadelphiaost.
10 g     Pepparrot
0,15 dl Gräslök
            Rivet limeskal, plus lite saft

Mosa lax och blanda med ost, gräslök och smaka av med pepparrot.
Spritsa en sträng färs på skinnsidan, vik över och lägg på smörad plåt.
Ångkoka fisken i 85ºC till en innertemperatur på 55ºC.
Lägg upp på tallrik med smörfäst grön sparris servera med kräftsås, ris eller pressad potatis.

Kräftsås

 

1 dl        Mjöl
50 g       Smör
0,6 l       Kräftbuljong alt skaldjursbuljong
0,4 l       Vispgrädde alt matlagningsgrädde
0,10 l     Vitt vin alt (1 del pressad citron+ 2 del vatten)


Koka ihop grädde, fiskbuljong, (vin) och red av.
Smaka av med salt o peppar.
En skvätt madeiravin strax innan servering gör underverk.