5 p
800 g Torskfilé, Feldts
2 l Vatten
0,3 dl Socker
0,6 dl Salt
Lagerblad, hel krydd- & vitpeppar
Koka upp vatten, salt, socker och kryddor. Låt kallna.
Lägg i fisken halvtinad i portionsbitar, lägg i lagen och låt stå 2-3 tim5 st Feldt´s Ansjovis, restaurangfilé artnr 8102/8101
3 st Finhackad schalottenlök
2 msk Smör
5 dl Vitt vin & ansjovisspad
35 g Fiskbuljong
1,5 l Vatten
1,5 l Vispgrädde
Finhackad gräslök
Fräs löken i smöret utan att den tar färg. Häll på vinet och lite ansjovisspad, koka ihop
till 1/2 återstår. Häll i fiskbuljong och grädde , låt koka ihop. Red av med smör och mjöl
avsluta med att montera i lite smör.
Finhacka ansjovis och gräslök och smaksätt såsen med ev mer ansjovisspadÅngkoka fisken i 85ºC ånga, till innertemperaturen är 58ºC.
Servera med olivoljefrästa grönsaker t.ex. sockerärtor, minimajs blandat med rödlök.
Ett tips: Strö över knaperstekt bacon vid serveringen.