Lenrimmad Torskfile med ansjovissås

5 p


800 g    Torskfilé, Feldts

2 l          Vatten

0,3 dl     Socker

0,6 dl     Salt

              Lagerblad, hel krydd- & vitpeppar


Koka upp vatten, salt, socker och kryddor. Låt kallna.

Lägg i fisken halvtinad i portionsbitar, lägg i lagen och låt stå 2-3 tim

Sås

5 st      Feldt´s Ansjovis, restaurangfilé artnr 8102/8101

3 st      Finhackad schalottenlök

2 msk  Smör

5 dl      Vitt vin & ansjovisspad

35 g     Fiskbuljong

1,5 l     Vatten

1,5 l     Vispgrädde

            Finhackad gräslök


Fräs löken i smöret utan att den tar färg. Häll på vinet och lite ansjovisspad, koka ihop

till 1/2 återstår. Häll i fiskbuljong och grädde , låt koka ihop. Red av med smör och mjöl

avsluta med att montera i lite smör.

Finhacka ansjovis och gräslök och smaksätt såsen med ev mer ansjovisspad

Ångkoka fisken i 85ºC ånga, till innertemperaturen är 58ºC.

Servera med olivoljefrästa grönsaker t.ex. sockerärtor, minimajs blandat med rödlök.


Ett tips: Strö över knaperstekt bacon vid serveringen.