Pangasiusfilé med parmesan och basilikatäcke



6 p


6 st Pangasiusfiléer


Basilikatäcke
1 dl      Basilika
1 dl      Persilja
1,5 st   Pressade vitlöksklyftor
1,5 dl   Lätt creme fraiche
            s&p
0,6 dl   Riven färsk parmesan


Tomatkompott
1 st     Bifftomater
4 st     Solt. tomater
6 st   Körsbärstomater
½        Röd lök
1 msk  Rödvinsvinäger
1 msk  Olivolja


Gör så här:
Förväll och skala bifftomaterna, ta vara på köttet. Blanda det med de klyftade körsbärstomater och strimlade solt. tomater. Fräs löken mjuk  i 1 msk olivolja, rör ner tomatblandningen och smaksätt med resten olivolja, vinäger, salt, socker och svartpeppar.
Smörj en ugnssäker form och lägg i fiskbitarna. Mixa allt till örttäcket, tillsätt ½ dl parmesan och bred det över fisken. Strö över resten av parmesanosten.
Tillaga i ugn 200°C, tills fisken har en innertemperatur på 55ºC ca 25-30 min.
Servera fisken med ljummen tomatkompott och rostad klyftpotatis samt en fräsch sallad.