6 p
6 st Pangasiusfiléer
Basilikatäcke
1 dl Basilika
1 dl Persilja
1,5 st Pressade vitlöksklyftor
1,5 dl Lätt creme fraiche
s&p
0,6 dl Riven färsk parmesan
Tomatkompott
1 st Bifftomater
4 st Solt. tomater
6 st Körsbärstomater
½ Röd lök
1 msk Rödvinsvinäger
1 msk Olivolja
Gör så här:
Förväll och skala bifftomaterna, ta vara på köttet. Blanda det med de klyftade körsbärstomater och strimlade solt. tomater. Fräs löken mjuk i 1 msk olivolja, rör ner tomatblandningen och smaksätt med resten olivolja, vinäger, salt, socker och svartpeppar.
Smörj en ugnssäker form och lägg i fiskbitarna. Mixa allt till örttäcket, tillsätt ½ dl parmesan och bred det över fisken. Strö över resten av parmesanosten.
Tillaga i ugn 200°C, tills fisken har en innertemperatur på 55ºC ca 25-30 min.
Servera fisken med ljummen tomatkompott och rostad klyftpotatis samt en fräsch sallad.