Lime, kardemumma & koriander marinerad Hokifilé

5 p

     

800 g        Hokifilé, Feldts
                 Salt & peppar

Marinad

½ st kruka    Koriander, färsk
1,5 st            Limefrukter, saft och rivet skal
1 msk           Vitlök krossad, pasta
1 tsk             Kardemummakärnor, stötta
1 tsk             Ingefära, färsk hackad
0,5 dl            Olja
2,5 dl            Crème Frâiche
250 g            WOK-grönsaker

Rör ihop marinaden, ta av hälften och sätt åt sidan. Lägg fisken i marinaden, låt stå max 4 tim. Stek, grilla eller ugnsbaka fisken i 230ºC. Max 60ºC innertemp.
Blanda den sparade marinaden med crème frâiche, smaka av och servera till fisken med ett gott ris, t.ex Chilirisotto samt wokade grönsaker och ångade aromatiska Gröna Musslor som garnityr.

Chilirisotto

½ dl            Olivolja
0,5 st           Röd paprika, finhackad
2,5 dl           Avorioris
0,6 l             Fiskbuljong
0,5 st           Röd chilifrukt, urkärnad och finhackad
0,5 st           Limefrukter, pressad och rivet skal
0,5 st           Citrongräs, krossat och finhackat

Hetta upp oljan i kastrull och fräs paprikan och ris. Slå i buljong, limeskal, citrongräs och chilifrukt.
Koka sakta 18-20 min till all buljong kokat in. Tillsätt ev lite finhackad koriander.

Aromatiska Gröna Musslor

10 st            Gröna Musslor (art nr 9203)
1 msk           Olivolja
1 st              Vitlöksklyftor, pressade
0,5 st           Citron, pressad + rivet skal, ej det vita
0,5 msk        Ingefära, färsk finhackad
1 msk           Sweet Hot Chili sauce
1 st               Vårlökar, skivad Bladpersilja eller koriander


Fräs vitlök, ingefära och vårlök I en gryta. Tillsätt chilisauce, citron och musslor. Lägg på ett lock och ångkoka musslorna några minuter 3-4 min. Tillsätt finhackad bladpersilja eller koriander. Låt stå under lock en stund för att ”mogna”.