Rimmad Koljafilé med rotfruktsmos & persiljesås

5 p


750 g    Koljafilé, Feldts Fisk


1 l         Vatten
0,15 dl  Socker 
0,3 dl    Salt 
             Lagerblad, hel krydd- & vitpeppar.


Koka upp vatten, salt, socker och kryddor. Låt kallna. Lägg fisken halvtinad eller otinad i lagen och låt stå över natten.
Ångkoka fisken till en innertemp på 55ºC.

Rotfruktsmos

5 p    

750 g       Potatis
0,35 kg    Morötter
0,25 kg    Palsternacka
50 g         Matfett
1 dl          Kokspad
1,5 dl       Mjölk 3%
                S&P

Koka rotfrukterna mjuka, mosa och tillsätt vätska och matfett. Smaka av med s&p.

Persiljesås


5 p


1,5 dl      Fiskbuljong
1 dl         Mjölk
0,25 dl    Mjöl
17 g        Smör
0,5 dl      Persilja,hackad

Gör en bottenredning och slå på vätskan, låt koka 15 min, smaka av.
Tillsätt persilja strax före servering.