5 port
600 g Koljafilè
Marinad
0,5 dl Knorr Ketjap Manis
0,25 dl Knorr Hummerfond,koncentrat
40 g Rödlök
Marinera fisken över natten eller minst 3 timmar.
Baka av i 120˚C varm ugn tills kärntemperaturen är 55˚C.
Tillbehör
400 g Pumpa, tärnad
250 g Zucchini, tärnad
40 g Rödlök, tärnad
0,5 dl Winborgs Rödvinsvinäger
25 g Strösocker
15 g Dill
Koka upp vinäger och socker och tillsätt pumpa, zucchini och rödlök.
Låt det få ett uppkok och servera tillbehöret ljummet till laxen.
Rödlökssås
2,5 dl Kalvfond Knorr
1,5 dl Rödvin
0,15 dl Soya Kikkoman
0,5 msk Tomatpuré
0,5 st Morot
0,5 st Palsternacka
¼-dels Rotselleri
0,5 st Röd lök
25 g Smör
Timjan, lagerblad, krossad vitpeppar
Finhacka grönsakerna och fräs i smör. Låt tomatpurén fräsa med någon minut. Slå på kalvfond, rödvin och kryddorna. Låt koka till hälften återstår. Sila av grönsakerna och reducera till en kraftig, simmig sky
1 st Röd lök
25 g Smör
50 g Smör för montering
Brun farin
Skiva 1 st rödlök fint och fräs den mjuk i 25 g smör.
Slå på skyn och koka upp. Red av lätt med maizena. Smaksätt med brun farin
Montera (rör ned) i smöret.
Servera med klyftpotatis eller rösti.