1 kg torskfilé (art nr 2112)
1 l vatten
1 msk salt
1 st gul lök
5 st vitpepparkorn
1/2 citron
Senapssås:
2 msk smör
2 msk vetemjöl
4 dl standardmjölk
2 msk stark söt senap
3 krm salt
1 krm nymald svartpeppar
Tillbehör:
riven pepparrot, sockerärter
Gör så här:
Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Vispa i mjölet. Späd med mjölken. Låt såsen småkoka ett par minuter under ständig vispning. Smaka av med senap, salt och svartpeppar.
Koka upp vatten, salt, lök i mindre bitar, och citron i mindre bitar i en kastrull. Skär torskfiléerna i portionsbitar. Låt fisken precis bara sjuda 3-5 minuter utan lock tills den vitnar. Ta upp med hålslev.
Välkommen!
Den webbläsare du använder stödjer inte tjänsterna på fisk. Därför rekommenderar vi dig starkt att uppgradera till en nyare version av Internet Explorer eller att du provar på någon av de andra nedanstående webbläsarna.