Rimmad Koljafilé med rotfruktsmos & persiljesås

  10 p      100 p


1,5 kg     15 kg Koljafilé, Feldts Fisk (art nr 7110)

2 l           20 l Vatten
0,3 dl        3 dl Socker 
0,6 dl        6 dl Salt 
Lagerblad, hel krydd- & vitpeppar.
Koka upp vatten, salt, socker och kryddor. Låt kallna. Lägg fisken halvtinad eller otinad i lagen och låt stå över natten.
Ångkoka fisken till en innertemp på 55ºC.

Rotfruktsmos

10 p        100 p

1,5 kg        15 kg potatis
0,75 kg       7,5 kg morötter
0,5 kg         5 kg palsternacka
0,1 kg         1 kg matfett
2 dl             2 l kokspad
3 dl             3 l mjölk 3%
           S&P

Koka rotfrukterna mjuka, mosa och tillsätt vätska och matfett. Smaka av med s&p.

Persiljesås


10 p        100 p

6 dl          6 l fiskbuljong
4 dl          4 l mjölk
1 dl          1 l mjöl
50 g         0,5 kg smör
2 dl          2 l persilja,hackad

Gör en bottenredning och slå på vätskan, låt koka 15 min, smaka av.
Tillsätt persilja strax före servering.
We Love Seafood

Välkommen!

Den webbläsare du använder stödjer inte tjänsterna på fisk. Därför rekommenderar vi dig starkt att uppgradera till en nyare version av Internet Explorer eller att du provar på någon av de andra nedanstående webbläsarna.
Microsoft Edge Google Chrome Mozilla Firefox Safari