10 p 100 p
1,5 kg 15 kg Koljafilé, Feldts Fisk (art nr 7110)
2 l 20 l Vatten
0,3 dl 3 dl Socker
0,6 dl 6 dl Salt
Lagerblad, hel krydd- & vitpeppar.
Koka upp vatten, salt, socker och kryddor. Låt kallna. Lägg fisken halvtinad eller otinad i lagen och låt stå över natten.
Ångkoka fisken till en innertemp på 55ºC.
Rotfruktsmos
10 p 100 p
1,5 kg 15 kg potatis
0,75 kg 7,5 kg morötter
0,5 kg 5 kg palsternacka
0,1 kg 1 kg matfett
2 dl 2 l kokspad
3 dl 3 l mjölk 3%
S&P
Koka rotfrukterna mjuka, mosa och tillsätt vätska och matfett. Smaka av med s&p.
Persiljesås
10 p 100 p
6 dl 6 l fiskbuljong
4 dl 4 l mjölk
1 dl 1 l mjöl
50 g 0,5 kg smör
2 dl 2 l persilja,hackad
Gör en bottenredning och slå på vätskan, låt koka 15 min, smaka av.
Tillsätt persilja strax före servering.
Välkommen!
Den webbläsare du använder stödjer inte tjänsterna på fisk. Därför rekommenderar vi dig starkt att uppgradera till en nyare version av Internet Explorer eller att du provar på någon av de andra nedanstående webbläsarna.