10 port 100 port
1,2 kg 12 kg Kolja, filè (Feldts Fisk 7110, 7120)
Marinad
1 dl 1 l Knorr Ketjap Manis
0,5 dl 5 dl Knorr Hummerfond,koncentrat
80 g 800 g Rödlök
Marinera fisken över natten eller minst 3 timmar.
Baka av i 120˚C varm ugn tills kärntemperaturen är 55˚C.
Tillbehör
800 g 8 kg Pumpa, tärnad
500 g 5 kg Zucchini, tärnad
80 g 800 g Rödlök, tärnad
1 dl 10 l Winborgs Rödvinsvinäger
50 g 500 g Strösocker
30 g 300 g Dill
Koka upp vinäger och socker och tillsätt pumpa, zucchini och rödlök.
Låt det få ett uppkok och servera tillbehöret ljummet till laxen.
Rödlökssås
5 dl 5 l Kalvfond Knorr
3 dl 3 l Rödvin
0,25 dl 2,5 dl Soya Kikkoman
1 msk 1,5 dl Tomatpuré
1 st 5 st Morot
1 st 5 st Palsternacka
¼-dels 1 st Rotselleri
1 st 5 st Röd lök
50 g 200 g Smör
Timjan, lagerblad, krossad vitpeppar
Finhacka grönsakerna och fräs i smör. Låt tomatpurén fräsa med någon minut. Slå på kalvfond, rödvin och kryddorna. Låt koka till hälften återstår. Sila av grönsakerna och reducera till en kraftig, simmig sky
2 st 15 st Röd lök
50 g 200 g Smör
100 g 300 g Smör för montering
Brun farin
Skiva 2 st rödlökar fint och fräs dem mjuka i 50 g smör.
Slå på skyn och koka upp. Red av lätt med maizena. Smaksätt med brun farin
Montera (rör ned) i smöret.
Servera med klyftpotatis eller rösti.
Välkommen!
Den webbläsare du använder stödjer inte tjänsterna på fisk. Därför rekommenderar vi dig starkt att uppgradera till en nyare version av Internet Explorer eller att du provar på någon av de andra nedanstående webbläsarna.