 
	4 kg Koljajfilé (Feldt´s art nr 7110)
	
	Tomatsås/Marinad
	
 4 dl              löst packade persiljeblad
	800 g           skållad, skalad tomat
	4  klyftor      vitlök
	2 dl              vitt vin
	4 dl              god olivolja
	4-6 msk        citronsaft
	4 msk           honung
	salt
	
	Basilikamos
	
 5 kg             potatis
	1-2              krukor basilika
	4 st              vitlöksklyftor, pressade
	4 dl              vispgrädde
	4 dl              mjölk
	8 msk           smör
	4-5 tsk          salt
	
	1,2 kg           strimlade frysta rotfrukter
	                    Sirap
	                    Salt & peppar
	
	Gör så här
	Kör persiljan i mixer tillsammans med vitlök, citron och vin.
	Tillsätt oljan droppvis. Smaka av med honung, salt och peppar.
	Tag av 1/3 till att marinera fisken i.
	
	Gör tomatsåsen
	 Mixa tomater och tillsätt till resten av marinaden
	 Skär fisken i portionsbitar och lägg ned dem i marinaden. Låt ligga kallt 12-20 timmar.
	
	Gör basilikamoset .
	Skala och koka potatisen. Mixa basilikan och vitlöken. Värm grädde, mjölk och smör. Häll över basilikan och kör tills den är riktigt finfördelad. Häll tillbaks i kastrullen och koka upp. Stöt sönder potatisen och späd med basilikagrädden och ev mer grädde eller mjölk om det behövs.
	Stek grönsakerna i olivoljan snabbt på hög värme. Smaka av med sirap och salt.
	Bryn fisken och efterstek i ugn 175ºC i ca 8 min eller låt den steka klart i pannan under lock, till en  innertemperatur av 55ºC
	Värm såsen och lägg upp på tallrikar.
 Se
Se En
En



 Microsoft Edge
Microsoft Edge Google Chrome
Google Chrome Mozilla Firefox
Mozilla Firefox Safari
Safari
Välkommen!
Den webbläsare du använder stödjer inte tjänsterna på fisk. Därför rekommenderar vi dig starkt att uppgradera till en nyare version av Internet Explorer eller att du provar på någon av de andra nedanstående webbläsarna.