4 kg Koljajfilé (Feldt´s art nr 7110)
Tomatsås/Marinad
4 dl löst packade persiljeblad
800 g skållad, skalad tomat
4 klyftor vitlök
2 dl vitt vin
4 dl god olivolja
4-6 msk citronsaft
4 msk honung
salt
Basilikamos
5 kg potatis
1-2 krukor basilika
4 st vitlöksklyftor, pressade
4 dl vispgrädde
4 dl mjölk
8 msk smör
4-5 tsk salt
1,2 kg strimlade frysta rotfrukter
Sirap
Salt & peppar
Gör så här
Kör persiljan i mixer tillsammans med vitlök, citron och vin.
Tillsätt oljan droppvis. Smaka av med honung, salt och peppar.
Tag av 1/3 till att marinera fisken i.
Gör tomatsåsen
Mixa tomater och tillsätt till resten av marinaden
Skär fisken i portionsbitar och lägg ned dem i marinaden. Låt ligga kallt 12-20 timmar.
Gör basilikamoset .
Skala och koka potatisen. Mixa basilikan och vitlöken. Värm grädde, mjölk och smör. Häll över basilikan och kör tills den är riktigt finfördelad. Häll tillbaks i kastrullen och koka upp. Stöt sönder potatisen och späd med basilikagrädden och ev mer grädde eller mjölk om det behövs.
Stek grönsakerna i olivoljan snabbt på hög värme. Smaka av med sirap och salt.
Bryn fisken och efterstek i ugn 175ºC i ca 8 min eller låt den steka klart i pannan under lock, till en innertemperatur av 55ºC
Värm såsen och lägg upp på tallrikar.
Välkommen!
Den webbläsare du använder stödjer inte tjänsterna på fisk. Därför rekommenderar vi dig starkt att uppgradera till en nyare version av Internet Explorer eller att du provar på någon av de andra nedanstående webbläsarna.