Lutfisk med senapssås & pepparrot

5 kg Lutfisk,  art nr 9160/9164
 salt

¾ dl Senapsfrön,bruna
4 dl Fiskbuljong
3 dl Matlagningsgrädde
1 tsk Dijonsenap
2 msk Maizenamjöl
 S&P
 grovt riven pepparrot

Skölj lutfisken. Lägg den med skinnsidan ned. Salta. Koka i ånga 85ºC.
Koka till en innertemperatur av 60ºC på fisken.

Krossa senapsfrön i en mixer eller mortel, låt dem svälla lite i vatten.
Koka ihop buljong och grädde, rör i senapsfrön, senap och red av med maizena.
Servera fisken med såsen och riven pepparrot över. Kokt potatis och sockerärter
är lämpliga tillbehör.

Tips: Strö över lite knaperstekt bacon också.

We Love Seafood

Välkommen!

Den webbläsare du använder stödjer inte tjänsterna på fisk. Därför rekommenderar vi dig starkt att uppgradera till en nyare version av Internet Explorer eller att du provar på någon av de andra nedanstående webbläsarna.
Microsoft Edge Google Chrome Mozilla Firefox Safari