6 p
1,2 kg Lättsaltad Torskfilé (Art nr 2160)
6 st rödbetor
olivolja
balsamicovinäger
timjankvistar
vitlöksklyftor med skal
4 dl brynt smör
1,2 dl Kikkomansoya
chalottenlök, ingefära, gräslök och bladpersilja.
Gör så här:
Vattna ur fisken i tim. Under tiden som fisken vattnas ur, skalas rödbetor och tärnas, lägg betorna i en eldfast form, slå på olja och vinäger samt de färska kryddorna. Stek i 160˚C i 25-30 min.
Torka skinnsidan torr. Stek i medelvarm panna, när man ser att fisken är nästan klar så lägger man i en klick smör och öser fisken.
Det brynta smöret blandas med soya, lök, ingefära och örter. Värm till kokpunkten. Det är viktigt att man får med både soya och smör när man serverar såsen.
En med vitlök smaksatt mandelpotatispuré passar utmärkt till.
- FINFISK
- MINUTSILL
-
VITFISK
- Lenrimmad Alaskafilé med ansjovissås
- Alaskafilé med krispigt osttäcke & tomatsalsa
- Baconlindad Kapkummelfilé med rödvinsmörsås
- Sejfilé med stenbitsromsås
- Torskfilé med vitvinsås & tomater
- Lutfisk med senapssås & pepparrot
- Soya & hummermarinerad Koljafilé m rödlökssås
- Kokt Torsk med senapssås
- Torskfilé med skaldjurssås
- Sprödstekt Torskfilé med syltade rödbetor och brynt smö
- Laxfärserad koljafilé med kräftsås
- Sejfilé med räksås
- Lenrimmad Torskfile med ansjovissås
- Lime, kardemumma & koriander marinerad Hokifilé
- Krispig Tacotorsk med tomatsalsa
- Sejfilé med parmesan och basilikatäcke
- Tex Mex Alaskaloin m Hot Pepper Dip
- Pangasiusfilé med parmesan och basilikatäcke
- Stekt Koljafilé med rosmarindoftande sötsurt äppelfläsk
- Rimmad Koljafilé med rotfruktsmos & persiljesås
- Ugnsbakad Koljafilé med tomatsås & basilikamos
- Lutfisk med senapssås & pepparrot
- Kokning av Lutfisk
- Ugnsbakad marinerad Torskfilé m bacon & bearnaisesås
- MARITIM GASTRONOMI
Välkommen!
Den webbläsare du använder stödjer inte tjänsterna på fisk. Därför rekommenderar vi dig starkt att uppgradera till en nyare version av Internet Explorer eller att du provar på någon av de andra nedanstående webbläsarna.