Sejfilé med parmesan och basilikatäcke



10 p      100 p

1,8 kg   18 kg       Sejfilér (art nr 3110)

Basilikatäcke

2 dl       2 l           Basilika
2 dl       2 l           Persilja
3 st       25-30 st   pressade vitlöksklyftor
2 dl       2 l           lätt creme fraiche
                           s&p
1dl        1 l           Riven färsk parmesan

Tomatröra

2 st       20 st       Gul lök, hackad
2 st       20 st       Blekselleri (stång)
1 st       20 st       Vitlöksklyftor
1,25 l    12,5 l       Krossad tomat
2 st       20 st       Buljongtärningar
1 dl       1 l           Ketchup
1 dl       1 l           strimlad purjolök
                           Maizenaredning
                           Smör
                           Socker, Salt & svartpeppar

Gör så här:
Fräs purjo, lök, vitlök och selleri utan att de får färg, tillsätt tomater, ketchup och buljongtärning.
Sjud en stund red såsen med maizena till en simmig sås. Smaka av.
Smörj en ugnssäker form och lägg i fiskbitarna. Mixa allt till örttäcket, tillsätt ½ dl parmesan och bred det över fisken. Strö över resten av parmesanosten.
Tillaga i ugn 200°C, tills fisken har en innertemperatur på 55ºC ca 25-30 min. Servera fisken med varm tomatkröra och rostad klyftpotatis.

We Love Seafood

Välkommen!

Den webbläsare du använder stödjer inte tjänsterna på fisk. Därför rekommenderar vi dig starkt att uppgradera till en nyare version av Internet Explorer eller att du provar på någon av de andra nedanstående webbläsarna.
Microsoft Edge Google Chrome Mozilla Firefox Safari