10 p
1,5 kg Feldt´s Fisk, torskfilé, art nr 2112
4 l Vatten
0,6 dl Socker
1,2 dl Salt
Lagerblad, hel krydd- & vitpeppar,
Koka upp vatten, salt, socker och kryddor. Låt kallna.
Lägg i fisken halvtinad i portionsbitar, lägg i lagen och låt stå 2-3 tim
Sås
5 st Feldt´s Fisk Ansjovis, restaurangfilé, art nr 8101
3 st Finhackad schalottenlök
2 msk Smör
5 dl Vitt vin, ansjovisspad
35 g Fiskbuljong
1,5 l Vatten
1,5 l Vispgrädde
Finhackad gräslök
Fräs löken i smöret utan att den tar färg. Häll på vinet och lite ansjovisspad, koka ihop
till 1/2 återstår. Häll i fiskbuljong och grädde, låt koka ihop. Red av med smör och mjöl
avsluta med att montera i lite smör.
Finhacka ansjovis och gräslök och smaksätt såsen med ev mer ansjovisspad.
Ångkoka fisken i 85ºC ånga, till innertemperaturen är 58ºC.
Servera med olivoljefrästa grönsaker t.ex. sockerärtor, minimajs blandat med rödlök.
Ett tips: Strö över knaperstekt bacon vid serveringen.
Välkommen!
Den webbläsare du använder stödjer inte tjänsterna på fisk. Därför rekommenderar vi dig starkt att uppgradera till en nyare version av Internet Explorer eller att du provar på någon av de andra nedanstående webbläsarna.