Lenrimmad Alaskafilé med ansjovissås
10 p                 100 p

1,5 kg               15 kg Alaskafilé, Feldts Fisk (art.nr 4110)

2 l                    20 l Vatten
0,3 dl                 3 dl Socker 
0,6 dl                 6 dl Salt 
Lagerblad, hel krydd- & vitpeppar,

Koka upp vatten, salt, socker och kryddor. Låt kallna. Lägg fisken halvtinad eller otinad 
i lagen och låt stå över natten.

Ansjovissås

10 p                100 p

3 st                   10-15 st Ansjovis, restaurangfilé, Feldts Fisk (art.nr 8101) 
3 st                   10 st Finhackad schalottenlök 
50 g                  500 g Smör
0,1 l                  1 l Mjöl 
½ dl                  4-5 dl Ansjovisspad 
0,6 l                      6 l Fiskbuljong
0,2 l                      2 l Mjölk
0,2 l                      2 l Matlagningsgrädde 
1 msk                   2 dl Finhackad gräslök 
Fräs löken i smöret utan att den tar färg. Pudra på mjöl, slå över fiskbuljong, ansjovisspad och grädde, låt koka ihop.
Tillsätt finhacka ansjovis och gräslök, smaksätt såsen med ev mer ansjovisspad.
Ångkoka fisken i 80º ånga, till innertemperaturen är 58º.
Servera med olivoljefrästa grönsaker t.ex. sockerärtor, minimajs blandat med rödlök.

Ett tips: Strö över knaperstekt bacon vid serveringen.
We Love Seafood

Välkommen!

Den webbläsare du använder stödjer inte tjänsterna på fisk. Därför rekommenderar vi dig starkt att uppgradera till en nyare version av Internet Explorer eller att du provar på någon av de andra nedanstående webbläsarna.
Microsoft Edge Google Chrome Mozilla Firefox Safari