10 p 100 p
1,5 kg 15 kg Torskfilé, kok & stekbit (art nr 2122)
Vitvinsås med tomater
1 dl 1 l Mjöl
50 g 500 g Smör
6 dl 6 l Fiskbuljong
4 dl 4 l Matlagningsgrädde
1 dl 0,75 l Vitt vin alt (1 del pressad citron + 2 del vatten)
420 g 3 kg Burk-tomater, hela skalade
½ dl 5 dl Persilja, hackad
Koka ihop grädde, fiskbuljong, (vin alt. citron), gör en bottenredning och slå på buljong & gräddblandningen. Låt koka 30 min. Smaka av med s o p.
Låt tomaterna rinna av ordentligt, pressa dom lite lätt med handen och tillsätt såsen strax innan servering tillsammans med persilja.
Koka fisken i ugn, ånga 85º eller hetluft 120º, till en innertemperatur på 58º.
Servera med grön sparris och kokt potatis.
- FINFISK
- MINUTSILL
-
VITFISK
- Lenrimmad Alaskafilé med ansjovissås
- Alaskafilé med krispigt osttäcke & tomatsalsa
- Baconlindad Kapkummelfilé med rödvinsmörsås
- Sejfilé med stenbitsromsås
- Torskfilé med vitvinsås & tomater
- Lutfisk med senapssås & pepparrot
- Soya & hummermarinerad Koljafilé m rödlökssås
- Kokt Torsk med senapssås
- Torskfilé med skaldjurssås
- Sprödstekt Torskfilé med syltade rödbetor och brynt smö
- Laxfärserad koljafilé med kräftsås
- Sejfilé med räksås
- Lenrimmad Torskfile med ansjovissås
- Lime, kardemumma & koriander marinerad Hokifilé
- Krispig Tacotorsk med tomatsalsa
- Sejfilé med parmesan och basilikatäcke
- Tex Mex Alaskaloin m Hot Pepper Dip
- Pangasiusfilé med parmesan och basilikatäcke
- Stekt Koljafilé med rosmarindoftande sötsurt äppelfläsk
- Rimmad Koljafilé med rotfruktsmos & persiljesås
- Ugnsbakad Koljafilé med tomatsås & basilikamos
- Lutfisk med senapssås & pepparrot
- Kokning av Lutfisk
- Ugnsbakad marinerad Torskfilé m bacon & bearnaisesås
- MARITIM GASTRONOMI
Välkommen!
Den webbläsare du använder stödjer inte tjänsterna på fisk. Därför rekommenderar vi dig starkt att uppgradera till en nyare version av Internet Explorer eller att du provar på någon av de andra nedanstående webbläsarna.