Lime, kardemumma & koriander marinerad Hokifilé

10 p             100 p

1,6 kg           16 kg            Hokifilé (art.nr 7174)
                                        Salt & peppar

Marinad

½ st kruka     3-4 krukor     Koriander, färsk
3 st               15-20 st         Limefrukter, saft och rivet skal
2 msk            2 dl               vitlök krossad, pasta
2 tsk              1 dl               Kardemummakärnor, stötta
2 tsk              2 dl               Ingefära, färsk hackad
1 dl                1 l                Olja
5 dl                5 l                Crème Frâiche
500 g             5 kg              WOK-grönsaker

Rör ihop marinaden, ta av hälften och sätt åt sidan. Lägg fisken i marinaden, låt stå max 4 tim. Stek, grilla eller ugnsbaka fisken i 230ºC. Max 60ºC innertemp.
Blanda den sparade marinaden med crème frâiche, smaka av och servera till fisken med ett gott ris, t.ex Chilirisotto samt wokade grönsaker och ångade aromatiska Gröna Musslor som garnityr.

Chilirisotto

½ dl               5 dl              Olivolja
1 st                6 st              Röd paprika, finhackad
5 dl                5 l                Avorioris
1,25 l             10 l              Fiskbuljong
1 st                4-5 st           Röd chilifrukt, urkärnad och finhackad
1 st                8-10 st         Limefrukter, pressad och rivet skal
1 st                5-6 st           Citrongräs, krossat och finhackat

Hetta upp oljan i kastrull och fräs paprikan och ris. Slå i buljong, limeskal, citrongräs och chilifrukt.
Koka sakta 18-20 min till all buljong kokat in. Tillsätt ev lite finhackad koriander.

Aromatiska Gröna Musslor

20 st              200 st           Gröna Musslor (art nr 9203)
2 msk            2 dl               Olivolja
2 st               20 st              Vitlöksklyftor, pressade
1 st               6-8 st             Citron, pressad + rivet skal, ej det vita
1 msk           1,5 dl              Ingefära, färsk finhackad
2 msk           3 dl                 Sweet Hot Chili sauce
2 st               15 st              Vårlökar, skivad Bladpersilja eller koriander

Fräs vitlök, ingefära och vårlök I en gryta. Tillsätt chilisauce, citron och musslor. Lägg på ett lock och ångkoka musslorna några minuter 3-4 min. Tillsätt finhackad bladpersilja eller koriander. Låt stå under lock en stund för att ”mogna”.

We Love Seafood

Välkommen!

Den webbläsare du använder stödjer inte tjänsterna på fisk. Därför rekommenderar vi dig starkt att uppgradera till en nyare version av Internet Explorer eller att du provar på någon av de andra nedanstående webbläsarna.
Microsoft Edge Google Chrome Mozilla Firefox Safari