12 st Pangasiusfiléer (art nr 9171)
Basilikatäcke
2 dl Basilika
2 dl Persilja
3 st pressade vitlöksklyftor
3 dl lätt creme fraiche
s&p
1½ dl Riven färsk parmesan
Tomatkompott
2 st bifftomater
8 st solt. tomater
12 st körsbärstomater
½ röd lök
2 msk rödvinsvinäger
2 msk olivolja
Gör så här:
Förväll och skala bifftomaterna, ta vara på köttet. Blanda det med de klyftade körsbärstomater och strimlade solt. tomater. Fräs löken mjuk i 1 msk olivolja, rör ner tomatblandningen och smaksätt med resten olivolja, vinäger, salt, socker och svartpeppar.
Smörj en ugnssäker form och lägg i fiskbitarna. Mixa allt till örttäcket, tillsätt ½ dl parmesan och bred det över fisken. Strö över resten av parmesanosten.
Tillaga i ugn 200°C, tills fisken har en innertemperatur på 55ºC ca 25-30 min.
Servera fisken med ljummen tomatkompott och rostad klyftpotatis samt en fräsch sallad.
Välkommen!
Den webbläsare du använder stödjer inte tjänsterna på fisk. Därför rekommenderar vi dig starkt att uppgradera till en nyare version av Internet Explorer eller att du provar på någon av de andra nedanstående webbläsarna.