Pangasiusfilé med parmesan och basilikatäcke



12 st Pangasiusfiléer (art nr 9171)

Basilikatäcke
2 dl     Basilika
2 dl     Persilja
3 st     pressade vitlöksklyftor
3 dl     lätt creme fraiche
          s&p
1½ dl  Riven färsk parmesan

Tomatkompott
2 st       bifftomater
8 st      solt. tomater
12 st     körsbärstomater
½         röd lök
2 msk   rödvinsvinäger
2 msk   olivolja

Gör så här:
Förväll och skala bifftomaterna, ta vara på köttet. Blanda det med de klyftade körsbärstomater och strimlade solt. tomater. Fräs löken mjuk  i 1 msk olivolja, rör ner tomatblandningen och smaksätt med resten olivolja, vinäger, salt, socker och svartpeppar.
Smörj en ugnssäker form och lägg i fiskbitarna. Mixa allt till örttäcket, tillsätt ½ dl parmesan och bred det över fisken. Strö över resten av parmesanosten.
Tillaga i ugn 200°C, tills fisken har en innertemperatur på 55ºC ca 25-30 min.
Servera fisken med ljummen tomatkompott och rostad klyftpotatis samt en fräsch sallad.

We Love Seafood

Välkommen!

Den webbläsare du använder stödjer inte tjänsterna på fisk. Därför rekommenderar vi dig starkt att uppgradera till en nyare version av Internet Explorer eller att du provar på någon av de andra nedanstående webbläsarna.
Microsoft Edge Google Chrome Mozilla Firefox Safari